tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 10: Hyvä CV-kuva

Oma värikäs kuvani. 
Eilen kerroin CV:n tekemisestä ja usein siitä puhuessa nousee esiin CV:n  kuvan ongelma. Millainen on hyvä kuva CV:tä varten? Kuva antaa tietenkin oman persoonallisuuden mukaan muuten melko yksinkertaiseen hakupaperiin eli itse olen ainakin suosinut kuvan käyttämistä. Tämä ei tietenkään ole pakollista ja jotkut paikat eivät halua hakijan kuvaa, mutta jokainen saa tietenkin päättää itse laittaako kuvan vai ei.

Itse olen päätynyt kahteen ratkaisuun miettiessä minkälaisen kuvan CV:seen voi laittaa.

1. Asiallinen ja ajaton. Tämä kuva on otettu yleensä tyhjää taustaa vastaan, jolloin se pysyy asiallisena. Kuva voi olla vähän isompi kuin pelkkä kasvokuva, kertoo silloin enemmän ihmisestä. Kuva kannattaa ottaa suhteellisen asialliset vaatteet päällä, jolloin sama kuva kelpaa mitä vain paikkaa haettaessa.

Tässä syksyllä otettu kuva eräässä puistossa.
2. Samaan tapaan kuin CV:n voi myös kuvan valita erikseen jokaista työpaikkaa varten. Esimerkiksi jos on aikomassa eräoppaaksi niin kannattaa liittää mukaan kuva, missä on luonnon parissa. Kuva kertoo tällöin jo ensisilmäyksellä, että hakija harrastaa jotain alaan liittyvää asiaa.

Kuvan itse ottamiseen kannattaa käyttää aikaa. Tuollaisia ihan peruskuvia saa otettua monilla rekrymessuilla. Jos asiasta alkaa puhella kavereiden kanssa niin huomaa, että moni kaipaa hyvää CV-kuvaa ja voitte järjestää yhdessä jonkun kuvaustilaisuuden, jossa kaikista otetaan hyvä kuva. Myös ulkona otetut kuvat voivat olla värikkäitä ja persoonallisia. Voittekin hyvin mennä eri aikoihin vuodesta ulos kuvaamaan juuri tässä tarkoituksessa.

Eli menkää ja kuvatkaa!!! Nykyään kännykkäkameroillakin saa ihan hyviä kuvia eli kuvan ei pitäisi olla siitä kiinni ettei välineitä löydy. Myös hyviä järjestelmäkameroita löytyy varmaan jokaisesta tuttavapiiristä, jolloin kavereiden kesken voi hyvin sopia tilaisuuksia missä otetaan kuvia CV:tä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti