sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 1: Ole ajoissa!

Joulukuu! Se tarkoittaa pian kesätyöpaikkojen hakemista, vaikka ajatus itsessään tuntuu vielä kovin kaukaiselta asialta. Kuitenkin kesätyöt alkavat monella puolen vuoden päästä eli nyt on aika alkaa suunnata katseet jo kohti tulevaan. Kirjoitan blogissani joka päivä jonkun työnhakuvinkin.

Luukku 1: Ole ajoissa liikkeellä!

Viime viikolla näin jo ensimmäisen sähköpostin kiertävän opiskelijalisoilla, missä haettiin ensi kesäksi kesätyöntekijöitä. Haku kuitenkin päättyi jo ennen joulua. Tämä on usein se ongelma, sillä moni opiskelija herää kesätyönhakuun vasta joulun jälkeen. Joulukuu menee vielä harkkatöiden ja tenttien parissa ja silloin on vielä katseet kohti joulua, jolloin kesätyöidenhaku tuntuu ajatuksenakin todella kaukaiselta. Totuus kuitenkin on, että monet hakuajat umpeutuvat joulukuun puolella eli viimeistään välipäivinä kannattaa herätä ja päivittää CV. Otakin heti selvää jo paikoista mihin haluaisit mennä kesäksi töihin ja selvitä kesätöidenhakuajat. Näin et tule pettymään tammikuussa, kun huomaat hakuajan jo menneen. 1 kommentti:

  1. Tää on eka kerta, kun kuulen tammikuunkin olevan myöhään. :D Osa taas tuntuu heräilevän hakuun vasta maalis-huhtikuussa, jolloin nyt ainakin on jo aika myöhäistä.

    VastaaPoista