Kuka Merli on?


KUKA?
Tutkija
Voimakas lobbaaja
Keskusteleva ja kokoava puheenjohtaja
Energiaosaaja
Aktiivinen työntekijä

Haluan ajaa asioita, jotka edistävät ympäristöarvojen toteutumista ja työntekijöiden tasa-arvoa.
 Mielestäni nyt työelämään astuvalla sukupolvella on olemassa jo vankka tehtävä ilmaston muutoksen torjumisessa ja ympäristöarvojen edistämisessä myös työelämän jokaisella sektorilla.
Usean pätkätyövuoden jälkeen ja monenlaisia työpaikkoja nähneenä työmarkkinoiden  ongelmat ovat minulle tuttuja. Nämä ns. epätyypilliset työt ovat todellisuutta monelle  opiskelijalle. Pätkätöitä teetetään erityisesti nuorilla ja naisilla, joita ei haluta palkata vakinaisiin työsuhteisiin mahdollisten perhevapaakustannusten pelossa. Haluan olla mukana ay-liikkeessä, joka on tarpeeksi rohkea tunnustamaan nämä ongelmat ja tarttumaan niihin.

Työskentelen tällä hetkellä Helsingin yliopistossa tutkijana. Kirjoitan väitöskirjaa Suomen energialähteiden riskeistä. Työ on tärkeää ja koen sen myös hyvin merkittäväksi yhteiskunnan kannalta. Yliopistolla työskentely on kuitenkin vain jäävuoren huippu siitä, mitä teen kaiken aikaa. 

2015 on tuonut paljon uusia tuulia. Toimin YKL:n hallituksessa sekä valtuustossa ensimmäistä kautta. Kirjoitan Nörttitytötblogiin tiedepäätoimittajana sekä toimin myös yhdistyksen varapuheenjohtajana. Yliopistolla haluan parantaa opiskelijoiden työelämätaitoja ja alankin pitää fyysikoiden työelämäopintoja syksyn toisesta periodista alkaen. 

Vuosina  2011-2014 olen edistänyt  YKL:n edunvalvonnallisia tavoitteita määrätietoisesti ja  suurella innostuksella.  Vastuualueisiini ovat kuuluneet  opiskelija-asiainhoitajan tehtävät sekä ammattikorkea-asiat. Tehtävien monipuolisuus on ollut  omiaan perehdyttämään minut varsin laaja-alaisesti opiskelijoiden edunvalvontaan myös työelämän puolelta. Tehokas edunvalvonta edellyttää yhteistyötä niin uusien kuin vanhojen toimijoiden  kanssa sekä kontakteja yli liittorajojen.

Vuonna 2010 työskentely  HYYssä tarjosi hienon  mahdollisuuden osallistua valtakunnalliseen edunvalvontaan ja edistää kaikille opiskelijoille tärkeitä tavoitteita. Pääsin myös järjestövastaavana tutustumaan HYYn 260 järjestön arkeen sekä kouluttavana, että neuvovana osapuolena.
Olen luonteeltani utelias, sosiallinen ja keskusteleva. Pidän pitkistä keskusteluista, innostavista  ihmisistä, ompelemisesta ja rakastan yli kaiken tanssimista.

Viimeiset vuodet ovat olleet vasta ensikosketusta työelämään, mutta nautin siitä jo täysin siemauksin. Uskon että tulevaisuudessa nykyiset opiskelijat vielä muuttavat maailmasta ekologisemman, kuuntelevamman ja paremman paikan elää meille kaikille. Minä haluan olla yksi heistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti