keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pekonipastaa kansalle!

Äänestys alkaa viikon päästä ja loppukirin kuumin juttu tuntuu olevan erilaisten reseptien jakaminen. Kävin läpi feedini viimeiseltä kahdelta päivältä ja löysin nämä uutiset:
Se kuuluisa pekonipasta, josta homma lähti:
http://hyvaatyotasuomi.fi/?page_id=1248
Tyly tuomio, että pekonipasta sisältää paljon kaloreita:
Myös toinen iltapäivälehti:
Joku kommentoi, että ei söisi tätä pastaa: 
Vihreiden tuomio pekonipastalle, jossa kritisoidaa sen ilmastopäästöjä:
Antti täsmentää, että resepti ei ole tarkoitettu yksin syötäväksi:
Ja tietenkin päivän teemaan liittyvä vitsi:
Kuvan pekoni ei liity tapaukseen. 

Siis oikeasti! Tästä koko jupakasta voidaan vetää seuraavat tutkimuskysymykset:
1) Onko politiikka oikeasti mennyt siihen, että viikkoa ennen äänestyksen alkamista ei ole muuta puhuttavaa kuin ruoka? Jos näin on niin jotain on mennyt pahasti pieleen. Ensi vaaleja varten voidaan varmaan järjestää puheenjohtajatenttien sijaan MasterChef Vaalit, joissa puheenjohtajat kokkailee toisilleen ruokia. Tämä olisi varmaan tässä tosi-tv:n innoittamassa maailmassa suuri hitti.
2) Miksi media/muut puolueet/kaikki lähtevät tähän touhuun vielä mukaan? Onko tämä tapa, jolla ihmiset saadaan kiinnostumaan politiikasta? Puhumalla arkipäiväisistä asioista kuten ruoasta? Miten pastaresepti vaikuttaa henkilön pätevyyteen toimia eduskunnassa? Kyllähän sen näki jo Helsingin kasvisruokakeskustelun aikaan, miten paljon ruoka herättää tunteita Suomalaisissa.
Lopuksi vielä johtopäätökset:
Selkeästi tästä kaikesta voidaan vetää johtopäätös, että tie äänestäjän sydämeen käy vatsan kautta eli oikeasti ruoka on avainasemassa oikeastaan kaikessa politiikassa mitä tehdään. Onko meillä enää varaa ruokaan? Miten ruokaa tuotetaan? Mistä ruoka tulee? Nämä asiat nivoutuvat vahvasti useisiin eri sektoreihin, kuten maatalouteen, energiatuotantoon, työllisyyteen, vientiin ja tuontiin sekä kansanterveyteen.
Selkeästi pekonipasta on avannut nyt Suomeen uudenlaisen linjan politiikkaa varten eli mediaseksikkään ruokapolitiikan. Odotan innolla eduskunnan kokkausohjelmaa, jossa vastataan noihin ylläoleviin kysymyksiin ohjelman edetessä.
Seuraavaksi vaalikoneisiin ehdottomasti kysymys omasta lempiruoasta sekä suosikkireseptin paljastaminen koko kansalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti