maanantai 23. syyskuuta 2013

Mitä laittaa työnhakublogiin

Tämä blogi sisältää nyt itsestäni oman työhistorian sekä erilaisia esittelyjä elämän eri asioista. Työnhakublogiin voi jokainen laittaa mitä vain itse haluaa.

Mitä eroa on sivuilla ja blogiteksteillä

Bloggerissa voit luoda erillisiä sivuja eli välilehtiä, jotka näkyvät aina tuossa sivun alussa. Näihin kannattaakin laittaa itsestä kaikki yleinen tieto, josta se löytyy mahdollisimman helposti.

Tässä on esiteltynä omat sivuni:

Nämä kolme sivua ovat tärkeimmät ja ne pitää olla heti löydettävissä.

Oma esittely: Tämä sivu kertoo omista kiinnostuksen kohteista ja siitä millaista työtä haluat tehdä. Sivu voi vaikka olla kuviteltu hakemus omaan unelmatyöpaikkaan, jossa kerrot omista vahvuuksista ja osaamisesta eri osa-alueilla.

CV: Tähän oma opintohistoria, työhistoria ja muu osaaminen mahdollisimman siististi ja selkeästi.

Yhteystiedot: Tähän yhteystiedot mihin haluat yhdeydenottoja. Voi olla hyvä luoda vaikka oma sähköpostiosoite vain työnhakua varten, jolloin välttyy roskapostilta omaan sähköpostiin.

Muuta jännää: Muut sivut voi oikeastaan täyttää millä itse haluaa.

Harrastukset ja taidot: Moni unohtaa, että erilaisia taitoja voi oppia myös muualla kuin vain opiskelujen kautta. Esimerkiksi harrastukset ja vapaaehtoistyöt ovat hyvä tapa karkottaa kokemusta. Näitä taitoja kannattaa esitellä ja kertoa mitä niiden kautta on oppinut. Monesti itse opiskelu tuo vain tietynlaista osaamista ja käytännön kokemus tulee muuta kautta.

Suosituksia: Tähän osioon voi pyytää kevyitä lauseita tai suosituksia vanhoilta työkavereilta ja tutuilta. Nämä tuovat kaikille uskottavuutta ja antavat myös ulkopuolisen henkilön arvion työnhakijasta.

Itse blogitekstit
Työnhakublogissa itse tekstit voivat käsitellä omaa työnhakuprosessia. Blogia pitäessä kannattaa päivittää mahdollisimman usein omia kuulumisia, jotta sitä lukevat ihmiset pysyvät perillä missä työnhakuprosessi on menossa. Kuvien käyttäminen blogissa on hyvä asia ja tuo vähän eloa tekstien keskelle. Tekstien ei tarvitse olla pitkiä, mutta kunhan niitä jaksaa päivittää blogiin.

Kelle blogi on suunnattu
Blogi kannattaa jakaa sosiaalisessa mediassa ja kertoa kaikille kavereille, että olet hakemassa töitä. Omat opiskelukaverit voivat hyvin olla tulevia kolleegoja ja moni heistä voikin olla kuullut työpaikoista, jotka eivät ole tulossa vielä hakuun.
Blogin osoitteen voi myös vaikka liittää omaan sähköpostiallekirjoitukseen, jolloin joku saattaa bongata sen sitä kautta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti